About Angelina_cv

scroll down for English , please!

Η Αγγελίνα Βοσκοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα .
Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Middlesex με άριστα (BA in Fine Arts and Technology), 2005.
Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στις Ψηφιακές Τέχνες από Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου (Arts London-MA in Digital Arts) 

Εμπειρία:

Eιδική συνεργάτης, freelancer video artist, φωτογράφος του Διευθύνοντα συμβούλου, στην εταιρεία Εργοσε Α.Ε (Ιανουάριος 2018- Φεβρουάριος 2019)
Έχει διατελέσει διευθύντρια του κλάδου ψηφιακών τεχνών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2014-2016 του online Πανεπιστημίου ‘Iversity’ με έδρα το Βερολίνο.
Εργάστηκε ως καθηγήτρια ζωγραφικής και βίντεοτεχνης για παιδιά  και εφήβους στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής (2009-2017) . Τέλος έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά πρόγραμμα για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής/Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Εργάστηκε στο  καλλιτεχνικό εργαστήριο “Φως και Χρώμα”(2017-2018),ως καθηγήτρια ζωγραφικής σε παιδιά και εφήβους.

Έχει συνεργαστεί με τις post rock μπάντες ‘Grankulla mushrooms’ (Athens-Germany) και με τους ‘Astronuts’ , για την δημιουργία μουσικής σύνθεσης ειδικά για τις ανάγκες των πειραματικών φιλμ και βίντεο.

Έχει συνεργαστεί για την δημιουργία video art clip για τα μουσικά συγκροτήματα The sons (pop up records–London) για το τραγούδι ‘float together’ , για τους  BEATNIK BOY, για το τραγούδι  “Still Alive”, (Munich, Germany) καθώς και για τους stonemouth για την δημιουργία vjing στο alternative bar ‘closer’ στα εξάρχεια.

Είναι ιδρύτρια και μέλος της συντακτικής ομάδας του ηλεκτρονικού περιοδικού σύγχρονης τέχνης ‘’Astronaut’s eye’’. Συνιδρύτρια της χορό θεατρικής ομάδας “Συνεχής ροή” , βασισμένη στον Γιαπωνέζικο χορό butoh.
Art Designer της ομάδας ‘indiefunka’ του ιντερνετικου σταθμού ‘poplie.eu’ την χρονική περίοδο (2012-2018)
Από τον Ιαννουάριο του 2018 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, η Αγγελίνα, εργάστηκε στην ΕΡΓΟΣΕ, Α.Ε, ως ειδικός συνεργάτης (Freelancer video artist) του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εργοσε.
Είναι χειριστής Drone, Pilot B , ειδικής κατηγορίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ – ΕΚΘΕΣΕΙΣ:
Είναι μέλος του Visual Container ,στο Μιλάνο , του Μουσείου Ψηφιακών Καλών Τεχνών του Καναδά (Museum of Digital Fine Arts)  ,του διεθνή οργανισμού για προβολή βίντεο “time is  love screenings” , του ‘Shoah  Film Collection, artvideo KOELN & A Virtual Memorial Foundation’καθώς και του eye’s walk digital festival, φεστιβάλ για τέχνη στον δημόσιο χώρο.

Το έργο της έχει παρουσιαστεί στo cinewoman special edition/ Biennial edition για ανεξάρτητους κινηματογραφιστές , στο Short Film Corner του Φεστιβάλ των Καννών το 2015 και το 2016, στο Mostra Internazionale del Nuovo Cinema στο Πέζαρο της Ιταλίας καθώς και στην Γκαλερί Lambton στον Καναδά. Έχει συμμετάσχει με βίντεο προβολές και βίντεο εγκαταστάσεις στη Biennale Μεσογείου του Οραν, στην Mdina Cathedral Contemporary Art Biennale της Μάλτας, στην V International Biennial of Performance – ‘Αντίσταση’ Resistance’ στην Κολομβία, στην New Digital Art Biennale στο São Paulo της Βραζιλίας, στην Μπιενάλε Μεσογείου BIBART , στο Μπάρι της Ιταλίας, στο Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών MATADAC στη Μαδρίτη, στη videoholica “Biennial August in Art” ,  στην Varna της Βουλγαρίας στο Georgi Velchev Art Museum ,στο Manggha Museum of Japanese Art and Technology,στον ψηφιακό θόλο του Denver Arts and technology,στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Κορέας CICA,   στο  PROYECTOR φεστιβάλ βίντεο τέχνης που εδρεύει στην Ισπανία,στο Strange Screen V – Audiovisual Festival of Experimental Video and Creative Documentary, στην Θεσσαλονίκη στο cinema museum,  Θεματικό Δίκτυο Αδελφοποιημένων Πόλεων της Αγίας Παρασκευής (Ελλάς), του Saint-Brieuc (Γαλλία), της Γεροσκήπου (Κύπρου) και του Aberystwyth (Μ. Βρεττανία), που βασίζεται στην ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και της επικοινωνίας των Ευρωπαίων πολιτών μέσω των Νέων Τεχνολογιών, επίσης,στο wave collective, ‘Allegorical ghosts’ exhibition,platform for emerging artists , στο Λονδίνο, στην 24η   έκδοση ‘Casablanca International Video Art Festival’,στο Μαρόκο, στην έκθεση flashforward, Art week Milano,στο Portobello film festival στο Λονδίνο, στο Athens Digital festival, στο Moving Bodies Festival στο Δουβλίνο,στην Ιρλανδία, στο διεθνές φεστιβάλ Madatac,NEW  MEDIA ART – VIDEOART – AUDIOVISUAL T,στην Μαδρίτη, Ισπανία ,στο μουσείο TEA Museum – TENERIFE ESPACIO DE LAS ARTES, στην Ισπανία,στην gallery Siger στο Λονδίνο και στην Μπιενάλε σύγχρονης τέχνης της Κρεμόνα,στην Ιταλία (biennale di soncino. a marco)

Έργα της βρίσκονται στην συλλογή ‘Shoah  Film Collection, artvideo KOELN & A Virtual Memorial Foundation’ καθώς και στο Moving Bodies Festival Butoh Dance & Live Arts, στο Δουβλίνο. Στο Thame Teatro de Artesanos, Πειραματική σκηνή, χορός butoh – video dance και νέες τεχνολογίες , στον διεθνή οργανισμό για προβολή βίντεο “time is  love screenings” στο Premio Arte Roma , stadio di Domiziano,στην Ρώμη,  στην Γκαλερί MAD , στο Μιλάνο, Biennial Anthology, για τέχνη και τεχνολογία, στην πρώτη βουλή των Ελλήνων, στο Ναύπλιο, στην αίθουσα ‘Νίκος Καραγιάννης’ ,στην συλλογή ‘OGA Gallery’, επίσημη συμμετοχή με  προβολή Βίντεο και έκθεση φωτογραφίας στην Ρώμη ,στην αεροπορική εταιρία Aegean για την δημιουργία διαφημιστικού trailer για την προώθηση του φεστιβάλ ‘eye’s walk’,με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης ‘Europe in my region’.Στην γκαλερί Siger Gallery ,στο Λονδίνο. Το video installation art Sustainable City”, βρίσκεται στην συλλογή του μουσείου , Museo del Traje, στην Μαδρίτη, Ισπανία στο πλαίσιο της όγδοης διεθνής Μπιενάλε σύγχρονης τέχνης της Μαδρίτης (The 8th International Biennial of Contemporary textile art WTA) η οποία διοργανώνεται από τον καλλιτεχνικό οργανισμό της Μπιενάλε καθώς και από το υπουργείο πολιτισμού &τουρισμού της Μαδρίτης.

(8th International Biennale of Contemporary textile art WT will be organized by the World Textile Art Organization (WTA), together with the association ID Arte, Innovation and art Development, www-idarte.org, Ministry of Culture and Tourism, State Museums of Spain, City of Madrid, Complutense University of Madrid UCM, Embassies of Argentina, Brazil and Mexico)

Έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες για την δημιουργία βίντεο αρτ, ‘έξω από την γυάλα”, “γέφυρα” ,’Ζ2″, Altera pars, Rudy Simone (ARtemisia χχ), παραστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αρχαία Κόρινθο ,Φεστιβάλ Αίγινας, Σύρου ,OFF-OFF ATHENS: θέατρο επί Κολωνό κ.α.

Προσφάτως επιλέχθηκε για το διεθνές ‘Art Rooms Fair’ του Λονδίνου και της Ρώμης ανάμεσα από 2κ συμμετοχές καθώς και για το 9ο διεθνές φεστιβάλ AVDP 2019-βίντεο-χορός στην σχολή καλών τεχνών της Αθήνας αφιέρωμα WOMEN IN ACTION πραγματοποιείται μέσω  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) . Συμμετέχει επίσης στη διεθνή Μπιενάλε της Ισπανίας (textile art) στην Μαδρίτη (2019_2020) καθώς και στο διεθνές έκτο συνέδριο ολοκαυτώματος στην Ρίγα The d/i/light Memorial & στο 12o συνέδριο της Μάλτας (12th Video Vortex Malta, Valetta)WOW.24 / Malta – In Troubled Water.

Σημαντική συμμετοχή στο στο international ART FESTIVAL CYFEST-12 Το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Νοέμβριο του 2019 σε Νέα Υόρκη, Βενετία, Αγία Πετρούπολη και σε άλλες πόλεις. Η έκθεση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στο Hermitage museum και στην ακαδημία τεχνών

Επίσης, Η βίντεο εγκατάσταση ‘in between’ επιλέχθηκε για την Μπιενάλε σύγχρονης τέχνης της Μάλτας (MDINA cathedral contemporary art biennale) 2020

Συμμετοχή στο Levante Jazz Festival – A music bridge between Italy and Greece (Φεστιβάλ Τζαζ της Ανατολικής Μεσογείου – Μια μουσική γέφυρα μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας), μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Πρόκειται για μια διαδικτυακή διοργάνωση, στην οποία δέκα σχήματα από την Ελλάδα και την Ιταλία θα παρουσιάσουν τα καλύτερα κομμάτια από το τζαζ ρεπερτόριό τους. Στις συνολικά πέντε online μεταδόσεις, που ξεκινήσαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου),  αναδειχνουν διάφορα στυλ του παγκόσμιου μουσικού αυτού ιδιώματος, όπως για παράδειγμα bossa nova, gypsy swing ή φωνητικές a capella διασκευές, ενώ υπάρχει και ένας μοναδικός συνδυασμός με βιντεοπροβολές πρωτοποριακών video artists ( Angelina Voskopoulou , Miguel Gomez)

Συμμετοχή με βίντεο:  το«Λογοτεχνικό Ταξιδιωτικό Πάρκο στην Ελλάδα και η ευρύτερη Ελλάδα», με το ακρωνύμιο Polysemy, οργανώνει μια δράση στο δημόσιο χώρο με έργα διεθνών καλλιτεχνών. Είναι η δημιουργία τριών εγκαταστάσεων video art στις εξωτερικές επιφάνειες των κτιρίων – ορόσημα τριών πόλεων στα Ιόνια Νησιά και στην Απουλία: Κέρκυρα, Μπάρι και Ταράντο. Τρεις πόλεις, όπου η αλληλεπίδραση των δύο πολιτισμών είναι έντονη, τόσο στα μνημεία, στη γλώσσα όσο και στον πολιτισμό. Το πρόγραμμα είναι INTERREG V – A GRECE ITALY 2014-2020 Λογοτεχνικό πάρκο ταξιδιού στην Ελλάδα και η Magna Grecia “Polysemy”. Διοργάνωση eyes walk festival & Bibart biennale Bari Italy.

Συμμετοχή στην έκθεση ‘Τέχνες και θέατρο ‘ στην Επίδαυρο , στο Xenias δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο

Συμμετοχή στην εικαστική έκθεση με τίτλο ‘Αθλητικό ιδεώδες, Άνθρωπος και Τέχνες’, στην Αρχαία Ολυμπία

Προσκεκλημένη στο διεθνές φεστιβάλ ‘Image play’ στο αμφιθέατρο του κλασικού αρχαιολογικού θέατρου ‘Baltazar Dias’ στην Πορτογαλία

Συμμετοχή στο φεστιβάλ VIDEOBARDO , διεθνές φεστιβάλ βιντεοποιήσης στην Αργεντινή.

Συμμετοχή στο L A art show , βίντεο εγκατάσταση, curated by Kisito Assangni.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:
Η πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο  “empty space /a ballance betwwen 1& 0”, έγινε στο ‘atelier σώματος’, στο Κολωνάκι στην Αθήνα. Η ίδια έκθεση παρουσιάστηκε στον χώρο ενός εγκαταλελειμμένου Γκαράζ στην περιοχή του Φαλήρου. δεύτερη ατομική με τίτλο ‘Η καρδιά στο μυαλό μας / The heart in our mind’  έγινε στο Μιλάνο, στην γκαλερί σύγχρονης τέχνης και τεχνολογίας, Mad Gallery.

Βραβεία:

Έχει λάβει βραβείο από τον παγκόσμιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Λονδίνου.(LICC) (2009;στην κατηγορία βίντεο τέχνη και το 2019 στην κατηγορία γλυπτική εγκατάσταση)
Διεθνές Βραβείο Caravaggio για τη συνολική καλλιτεχνική της συνεισφορά (Μιλάνο, LittaTeatro,2018)

Διεθνές Βραβείο στην Μπιενάλε Μεσογείου του Μπάρι της Ιταλίας στην κατηγορία βίντεο,(an award prize in video art category from Bibart) Biennale Internazionale d’Arte,Bari,Italy(2019)
M.A.D GALLERY MILANO the Art Critic award, Διεθνές βραβείο MAD Gallery Award, Μιλάνο, Ιταλία(2019)

Προτάθηκε για το Διεθνές βραβείο Μεσογείου σύγχρονης τέχνης, 2019,  στην πόλη Ματέρα της Ιταλίας.

Κέρδισε, το τρίτο βραβείο,στην κατηγορία small format, στην όγδοη διεθνή Μπιενάλε σύγχρονης τέχνης (textile art) της Μαδρίτης(2019)

Επίσης,Το βραβείο Giotto international award, για το βίντεο skin deep an hym to Eros, στα Πλαίσια του διεθνούς περιοδικού σύγχρονης τέχνης ” international art magazine contemporary” με επιμέλεια του Ιταλού επιμελητή εκθέσεων Σαλβατόρε Ρούσο,στην Λισαβόνα,2019

Κέρδισε το διεθνές βραβείο “the International Prize Frida Kahlo ” για το video poem ” The heart in our mind” στο Filodrammatici Theater στο Μιλάνο. Επιμέλεια έκθεσης Francesco Russo.

Πρώτο βραβείο ‘best experimental film’ στο φεστιβάλ κινηματογράφου cineRoma, La Dolce Vita, 2021

‘Honorable mention’ award , Monthly international Athens film festival, Αθήνα, Μαρούσι  , 2021

‘Honorable mention’ award , Monthly international London film festival, London, UK , 2021

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ_ΕΚΔΟΣΕΙΣ:
Συνεντεύξεις της έχουν δημοσιευθεί στα Νέα της Τέχνης, στο  περιοδικό Video Focus( biennial edition),καθώς και στα περιοδικά σύγχρονης τέχνης ‘Art reveal magazine’, ‘Articulaction Art review’, special edition, NY, ‘Average art magazine’, London, Uk, ‘Not Random Art!’, Contemporary art review, short film ‘Skin Deep – An Hymn to Eros’  , represented  at the Cannes Short Film catalogue, ΄After Image’, Media Arts Journal ,Online Exclusive, NY.
Womencinemakers, special edition (Biennial Edition) featuring independent filmmakers. Ειδική έκδοση που παρουσιάζει ανεξάρτητους κινηματογραφιστές.
Επίσης έχει δώσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις στην εκπομπή της Ερτ ‘’Αρτοποιήματα’’  στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με αφορμή το Φεστιβάλ των Αισχυλείων στην Ελευσίνα το 2016, με το Eyes walk digital festival , Europass .

Cv :short version 

She is  a graduate (BA with Distinction) in Fine Arts and Technology and also has a Masters degree in Digital Arts(university of the Arts London). She was the course leader in Digital Arts at iversity (platform for open massive online courses-2015-2017) She is the Co founder and video artist/director of ‘state of flux’ dance group and member of visual container ITALIAN VIDEOART PLATFORM,Since 2008, the first italian videoart distributor and platform for videoart promotion and special projects.

On 2009,  received an Honorable Mention award from LICC (London Creative awards), (Skin, Video)

On 2010, was one of the Representative artists in European meeting of young artists, of the European network for town twinning.

She has shown her work in many art festivals and exhibition spaces worldwide(Greece,Italy,Canada,Sweden,London,USA,Spain,Peru,Argentina,Bulgaria,Morocco,Paris,Hong kong )

Her work has been published in womencinemakers magazine , biennale edition, twice , Independent’s Women Cinema covers news and events of interest to independent filmmakers, including distribution and grants, reports from the Cannes Film Festival, interviews and a special section dedicated to the future of the film industry.

Her work has been previously published in videofocus magazine, biennale edition,2015 and also in women cinemakers special edition, 2019

On 2018, received the international Caravaggio Award , Litta Theater,Milan,Italy

0n 2019, received an award prize in video art category fromBibart, Biennale Internazionale d’Arte,Bari,Italy

On 2019, received an HM award from London international creative competition

Selected for the Art rooms fair in London and for the Art rooms Fair in Rome.

Recently selected for 8th International Biennale of Contemporary textile art , Madrid Spain

Her video was also presented to the international conference of Vortex video 12th edition In Valletta Malta.

Her video work has also been presented at Siger Gallery, London

Recently was selected for cyfest 12 in Saint Petersburg and for MDINA contemporary art biennale in Malta.

002_opening_webScreenshot 2015-10-17 15.44.06ttfiva1label_SFC_2015colnewlogobeer4textcbeer3textSqueakywheellogo

XXXfuorifestivalConferenza-stampa-XXX-FuorifestivalunnamedScreenshot 2015-03-25 19.05.09TW2_logo_large

 Born in Athens, Greece on 14th May 1982.

I am a graduate (BA with Distinction) in Fine Arts and Technology and I also have a Masters degree in Digital Arts(university of the Arts London). I am teaching at Athens cultural center Art and New Media . I am also the course leader in Digital Arts at iversity (platform for open massive online courses) More over, I am working my own videos, as well as sculptures made from polyester. I am also the Co founder and video artist/director of ‘state of flux’ dance group and member of visual container ITALIAN VIDEOART PLATFORM,Since 2008, the first italian videoart distributor and platform for videoart promotion and special projects

On 2009, I received an Honorable Mention award from LICC (London Creative awards), (Skin, Video)

On 2010, I was one of the Representative artists in European meeting of young artists, of the European network for town twinning, congress hall National Center of scientific research ‘Democritus’, Athens cultural center.

I have shown my work in many art festivals and exhibition spaces worldwide(Greece,Italy,Canada,Sweden,London,USA,Spain,Peru,Argentina,Bulgaria,Morocco,Paris,Hong kong )

Most Recent Participations:

2018,Official selection , OGA Gallery , Rome,Italy

2018, MAD Gallery , Milan,Italy

2018, The MoDFA (MUSEUM of DIGITAL FINE ARTS) is a unique online art museum showcasing exceptional Art created with the use of computers plus other electronic devices, ‘ Creative visuals ‘ show, Canada

2018, ‘Darkness has fallen’ exhibition, VOS – Virtual Open Space presents theme specific, digital exhibitions

2018, wave collective, ‘ Allegorical ghosts’ exhibition,platform for emerging artists , London

2018, Time is love screening, 11th edition , LILY AGIUS GALLERY, Malta

Silent Territory: 24th Edition Casablanca International Video Art Festival Morocco,2018

10# FLASHFORWARD,Selezione di videoarte a cura di Visualcontainer
ART WEEK Milano,dal 12 al 14 Aprile ,2018

4°Biennale méditerranéenne d’art contemporain d’Oran, 2017

Shortlisted at Shoah Film Collection, artvideoKOELN & A Virtual Memorial Foundation

Selected for a special screening program on PATCHLAB Festival in Krákow, 15-16.10.2016 (Sat-Sun) at the Manggha Museum of Japanese Art and Technology
 http://patchlab.pl/?page_id=2862

Moreover, I was selected  for the Biennial Edition of VIDEOFOCUS,Stigmart10 Videobiennale, special issue featuring video artists and independent filmmakers.

Selected  in The Mdina Cathedral Contemporary Art Biennale, 2015-2016.

Selected for Cannes festival (short film corner, 2015) with the short film ‘Behind this page but not disappearing’

I am part of New Digital Art Biennale, in São Paulo and Part of the of the Museum of Digital Fine Arts (MoDFA).

Selected for V International Biennial of Performance – 2016 – V,  Colombia

Interview -Articulaction Art review, special edition, 2016,NY

Flee immediately , 02 issue, Dance and Code / Technology, berlin, London

online exclusive Afterimage,journal for media arts and cultural criticism NY,2016

Furthermore, My short film ‘Skin Deep – An Hymn to Eros’   , represented this year at the Cannes Short Film catalogue and Short Film Corner, 2016

Eyes walk digital festival , Europass,  city of Elefsina, Aishylia festival ,2016

TimeIsLove , International video art program, PLATEAU GALLERY,Gottlieb-Dunkel Str 43,8th floor at Greenhouse,12009 BERLIN (also the show took place at Paris,Hong Kong, Austria, Iceland)

Not random Art magazine, interview, 2016

MADaTAC,PATCHLAB Festival curated but by our director Iury Lech:

{Selected for a special screening program on PATCHLAB Festival in Krákow, 15-16.10.2016 (Sat-Sun) at the Manggha Museum of Japanese Art and Technology, 2016}

About:

Some of my art work over the past years has been focused on ‘minimal movement’. My view  regarding the power of that which is minimal has been reinforced by research, the application of ideas and the results from previous research. The movement of a unit is considered to be that which drives all things. I don’t wish to lead anyone to wonder about the physical world and its laws or create religious questions regarding God and creation. The project is centered on Man and his inner world.That which I call minimal movement, is the internal movement, internal action or intensity and how everything doesn’t necessarily have to entail external action. Even total lack of movement indicates internal intensities, conflicts, disputes and concerns.

About my short films

When I create a video work, for the most part, I am creating videodance, (also known as screendance), I am not documenting. I am making dance for the camera. I choreograph a piece knowing that I will re-organize and ‘manipulate’ the material during the editing process. combining Elements such as time, space,  speed and spatial composition. In addition, one incorporates the movement of the camera, as well as the composition of the frames. Even though the body in movement is the ‘seed’ and inspiration of screendance, often the movement phrases get ‘throw’ around, the end becomes the beginning, the body gets fragmented and layers of dancers end up superimposed into different backgrounds, creating a new work which in some cases is far apart from the movement material that it was based on. My decisions are based on the rhythm and composition of the new  piece, as well as on the design, contrast and the proximity to the camera. I am trying to create a creating a visual metaphor. Using a combination of both, narrative and location. The concept of a video choreography, in my films,  is based on my own lyrics  texts and ideas.

Publications:

2017, Average art magazine,london,uk

2017, Astronaut’s eye contemporary art magazine

2016, Flee Immediately, contemporary art online  interactive magazine, London,Berlin

Flee Immediately! is a publishing platform… that publishs ideas that link technology with society and culture. Sometimes by thinking of technology we can come to understand the why’s and how’s of this crazy world we live in, or vice versa.

http://www.fleeimmediately.com/

2016, Not Random Art! Issue 3, Contemporary art review

Not random art. – The contemporary art review was created to present contemporary emerging artist; restless dreamers, who – both individually and collectively, explore themes inextricably linked to modern society most significant issues. Journeys, displacement, loss, memory and identity, evoking powerful and sometimes unexpected juxtapositions and responses – these will be our central points of interest.

https://www.joomag.com/magazine/not-random-art/0913949001469544949?short

2016, After Image, Media Arts Journal ,Online Exclusive,

http://vsw.org/afterimage/videos/

2016, ARTiculAction Art Review, anniversary edition,special issue

2016,ISM/OLOGY magazine:

http://fr.calameo.com/read/003968498d64280f73ace

2015, Art Reveal magazine, FINLAND,Interview

2105,the Biennial Edition VIDEOFOCUS, stigmart 10, 12th edition,seven pages interview

 2015, It’s LIQUID is a communication platform for contemporary art/Angelina’s INTERVIEW on future memories event.

Experiment bio, 2015

http://www.musicaexmachina.com/experimentobio/2015/artistas/angelina_voskopoulou/angelina.shtml

Skin Deep – An Hymn to Eros – Interview with Angelina Voskopoulou:

Skin Deep – An Hymn to Eros – Interview with Angelina Voskopoulou

Online Exclusive,Afterimage,journal for media arts and cultural criticism NY,

exogenisis (2015), by Angelina Voskopoulou

screenings and exhibitions :

Silent Territory: 24th Edition Casablanca International Video Art Festival Morocco,2018

10# FLASHFORWARD,Selezione di videoarte a cura di Visualcontainer
ART WEEK Milano,dal 12 al 14 Aprile ,2018

2018, The MoDFA (MUSEUM of DIGITAL FINE ARTS) is a unique online art museum showcasing exceptional Art created with the use of computers plus other electronic devices, ‘ Creative visuals ‘ show, Canada

2018, ‘Darkness has fallen’ exhibition, VOS – Virtual Open Space presents theme specific, digital exhibitions

2018, wave collective, ‘ Allegorical ghosts’ exhibition,platform for emerging artists , London

2018, Time is love screening, 11th edition , LILY AGIUS GALLERY, Malta

http://timeisloveshow.blogspot.gr/2018/01/time-is-love11-2018-announces-official.html

2018, Shoah Film Collection, artvideoKOELN & A Virtual Memorial Foundation

2017, 4° Biennale méditerranéenne d’art contemporain d’Oran

2016, special screening programon PATCHLAB Festival in Krákow, 15-16.10.2016 (Sat-Sun) at the Manggha Museum of Japanese Art and Technology
 http://patchlab.pl/?page_id=2862

2016,Shoah Film Collection, artvideoKOELN & A Virtual Memorial Foundation

http://blog.nmartproject.net/?p=5281

2016,Moving Bodies Festival 2016,Dublin ,Ireland

2016, Eyes walk digital festival , Europass, Aishylia, Elefsina, video projection

2016,The New Bohemian Gallery, one minute films-show, Franklin Arts Center building,Minnesota,US

2016, Off Off  festival, passion theater , Ερωτικές επιστολές Πορτογαλίδας Μοναχής (Video-photography)

2016,The New Bohemian Gallery, one minute films-show, Franklin Arts Center building,Minnesota,US

2016, Chicago Industrial Arts & Design Center ‘Blueprints’ exhibition ,USA

2016, Eyes walk Digital festival, Europass,  city of Elefsina , Aishylia festival

2016, Eyes walk Digital festival, Europass, Ermoupoli, Syros Island

2016, TimeIsLove , International video art program, PLATEAU GALLERY,Gottlieb-Dunkel Str 43,8th floor at Greenhouse,12009 BERLIN

Time is love screening : Berlin,Austria,London, Paris …(http://timeisloveshow.blogspot.gr/)

2016, V International Biennial of Performance  V.

2015, Festival Internazionale di videoarte: Over the Real cher si terrà a Viareggio dal 20 al 22 Novembre,Palazzo delle Muse – Piazza Mazzini, 55049 Viareggio, Italy

2015,FLASHFORWARD 8 Dal 15– 23 Ottobre,c / o [. BOX] Video Art Project Space 
Via F. Confalonieri 11 ,Milan , Italy

2015, New Digital Art Biennale, in São Paulo

2015, FUTURE MEMORIES + VENICE INTERNATIONAL EXPERIMENTAL CINEMA AND PERFORMANCE ART – VENICE Palazzo Ca’ Zanardi, Venice: August 18

2015, Eyes walk digital festival, Syros Island, Apollo theater,Greece

2015, court Metrage, short film corner,festival de cannes

2105,the Biennial Edition VIDEOFOCUS, stigmart 10, 12th edition,seven pages interview

2014, Digital Marrakech Festival, Morocco

2014, international art exhibition, TIO ILAR, Athens, Conduit, Iera Odos, Greece

2014, 4ο festival of Aegina island, videoprojection for ‘Medea theatrical performance in collaboration with Altera Pars.

from 2012 until present : flyer designer-poplie web radio(indiefunka) at poplie web radio (www.poplie.eu)

2014, live vjing for stonemouth, a Greek dark wave, post-punk band formed in 2012.

2014, 5th edition of madatac, international competitive official section, experimental and new media audio-visual culture,Madrid (Spain)

2013, Physical digital graffiti,videobabel,international video art festival, Cuzco,Peru

2013, FIVA, international video art festival, Buenos Aires,Argentina

2013, “XXX Fuorifestival” è una rassegna di videoarte e nuovi trend culturali che si svolgerà a Pesaro dal 23 giugno al 1 luglio, in concomitanza con la “Mostra Internazionale del Nuovo Cinema” di Pesaro.

2012, Αrtgrease: television by artists, Public Access Cable Show co-produced by Squeaky Wheel & Hallwalls, US

2012, Video clip ,for german music band from Munich , ‘Teilzeitdenker’ ,single ‘still alive’

2012, “LOOPING REFLECTIONS” VisualconatinerTV @ Anemic festival,Prague

2012, screening of video art curated by visual conatiner with the sponsorhip of the city of castellanza,Italy

2011, Group sculpture exhibition,Gallery ‘SYN’ ,exarhia,Athens,Greece

2011, video installation for ‘Little prince’ theatrical play,Athens,Greece

2011, 4th   international video art festival ,proyector 2011,Madrid ,Spain

2001,group exhibition,contemporary fine arts,’Elgeka’ warehouse, Athens, Greece

2011, city of Galaxidi,Group exhibition (sculpture-video art) ,Greece

2011, exploding cinema, Bond House, 20–32 Goodwood Road, New Cross Gate, London,UK

2011, sketchbook project tour ,USA (Atlanta, Austin, Brooklyn, Chicago, San Francisco, Seattle, Washington ,DC, Winter Park)

2010, cultural exchange with the city of Yerevan in Armenia,an exhibition of video art produced in collaboration with VisualContainer.The project is sponsored by the European Cultural Foundation (NL)

2010, Blue Bridge Art Show, organized by johnsonstreetbridge.org, city of Victoria, Canada

2010, video art screening, first festival of photography in Italy, Busto Arsizio – (Va)

2010, Art Meets Media, Art cargo, contemporary fine Arts, ‘Veto’ newspaper, Athens, Greece

2010, Portobello film festival, London,UK

2010, Videoholica, international video art festival, August in Art, Bulgaria

2010, Exhibition (2formotion project), First parliament of Greece, City of Nafplio, Greece

2010, ‘BOX’ screening exhibition, Milan,Italy

2010, one of the Representative artists in European meeting of young artists, of the European network for town twinning, congress hall National Center of scientific research ‘Democritos’ . Athens cultural center , Aghia Paraskevi.

2010, SmackDown exhibition,Gallery Lambton,Sarnia,ontario,Canada

2010, ‘Medea’ theatrical performance, Altera Pars theater ,Athens,Greece

2009, screening ‘ the medium is the message’,Trinity Lounge, Sarnia Ontario, Gallery  Lambton, Canada

2009, Butoh live performance, Group ‘sinehis roi’ (continuous flux) , ContAct ,contemporary Art club,Thesaloniki, Greece

2009, exploding cinema, short films from underground, The Cross Kings, London

2009, Videoholica,  EDITION/ PEKING DUCK OR VIDEO IN TIME OF CRISIS ,Archeology museum, Inner yard, Varna, Bulgaria.

2009, ‘Tio Ilar’,Group show,Elgeka warehouse,A.Dikeoulia Contemporary Fine Art,GALLERY ‘ART CARGO’ ,Athens, Greece

2008, ‘keravnovolos'(love at first sight), Group Show , Gazi Gallery A.Dikeoulia fine Art, Athens” Art Cargo 2″

2008, ‘butoh’ live performance with a projection of a video, ‘Fournos’ theater, Group ’sinehis roi’,Athens,Greece

2008,participation in digital art week, technopolis , Athens, Greece

2008, Macedonian Museum of Contemporary Art of Thessaloniki, Greece

2008, Biennial August in Art , Videoholica, Varna ,Georgi Velchev Art Museum ,Bulgaria

2008, Ars Electronica, Austria

2008, group exhibition at ‘Elgeka’ warehouse,Athens, Greece

2008, presentation of video work at Athens cultural centre, Dipeap,Athens, Greece

2008, portobello film festival,London

2008, Athens video art festival,technopolis, Gazi,Athens,Greece

2008,funky monkey show,films you can drink to,Arts London festival

2008, sharp shorts, Arts London First film festival, London

2008, logo for nextcom plus computer company, Athens ,Greece

2007, Strange Screen V – Audiovisual Festival of Experimental Video and Creative Documentary, Thessaloniki cinema museum, Greece

2007, Athens video art festival,Athens,Greece

http://www.athensvideoartfestival.gr/eng/default.asp

2007, Art Video screening, Sweden, screening dates available from: http://www.jonasnilsson.org/video.html
2007, Team exhibition at art cafe “chroma-chroma”, for’ “submarine “magazine, Athens, Greece

2006, Strange Screen V – Audiovisual Festival of Experimental Video and Creative Documentary, Salonica cinema museum, Greece

http://www.britishcouncil.org/greece-arts-and-culture-strange-screen-v.htm

2006?time based arts”, Athens cultural centre

2006 “hum@n.com,Gallery-art centre Pantazidis, Athens
2006 Paper construction for Active Member music group, Benaki museum,Athens.
2006 “2 for motion”, city hall of Kaisariani ,Athens
2006 Video projection at a football stadium for ASTERAS FC, Athens.
2005 “mind the gap”, Gallery Titanium, Athens.

2004, Participation in Difficult Breaths (Nikos Navridis -my maestro), 2004, Video installation 
2004 video projection-team exhibition, National centre of research, Athens.

2004_ participated in the organization of Joseph Kosuth’s exhibition at Hellenic American Union, Athens, Greece, ‘Guests and Foreigners, Rules and Meanings (Athens)’

Advertisement

One thought on “About Angelina_cv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s